When you're on a quest for sound, go soundrequest.nl x

opnamestudio

Opnamestudio

Dank u voor uw interesse in de opnamestudio van soundrequest, waar geluid opnemen, produceren en componeren van onder andere reclamemuziek, film muziek en game muziek de dagelijkse gang van zaken is.

Soundrequest beschikt over een mooie en centraal gelegen opname studio met speciale digitale mogelijkheden. Om dit mogelijk te maken beschikken we over de beste muziek productie software pakketten in de markt zoals logic pro, ableton live, en protools.
Afhankelijk van de opdracht kiezen we de software uit die hier het best voor geschikt is.

Voor originele composities, soundalikes, remakes en karaoke versies gebruiken we logic pro.

Dit doen we vanwege de geavanceerde midi programmerings mogelijkheden en de de bijgeleverde software synthesizers in combinatie met de emulaties van de bekende fender rhodes en hammond B3.
Eveneens heeft logic pro het voordeel we met behulp van de sampler realistisch andere instumenten kunnen opnemen. Denk u hierbij aan strijkers, blaasinstrumenten, snaar instrumenten, drums, en percussie. Daarnaast hebben we ook andere professionele sample libraries tot onze beschikking.

Voor remix opdrachten gaat vooral de voorkeur uit naar Ableton Live.
Hiermee kunnen we met een paar clicks verschillende loops combineren, toonhoogte instellen en het tempo veranderen om zo iets nieuwe mee te maken. Een aantal bekende producers die ook ableton live in de geluidsstudio gebruiken zijn Diplo, Daftpunk, Gabriel & Dresden, Kaskade, John Digweed en Vernon Reid. (https://www.ableton.com/en/pages/artists/list/)

Voor voice over opnames en sounddesign bij beeld voor tv, radio en games werken we meestal met Pro Tools.
Het grote voordeel van Pro Tools is dat de functionaliteit van audio bewerking een bewezen succes is. Pro Tools wordt door de beste producers en engineers in de wereld als de standaard beschouwd.

Uiteraard komt het voor dat we een combinatie van de drie software pakketen inschakelen, omdat zelfs de beste pakketten weleens te kort komingen hebben.

Los van de 3 bekendste pakketten hebben we door veelvoudig onderzoek en experimentatie in de opnamestudio ook plugins en effecten aangeschaft die die op alle platformen functioneren. Want elke plugin heeft zijn eigen karakter.
Om wat voorbeelden te noemen: Voor een vintage synth geluid vertrouwen we vaak op U-he’s plugins, voor een moderne dance sound weer meer op Sylenth of Massive. Voor game science fiction effects gebruiken we vaak weer hele andere synthesizers.

Soundrequest beschikt ook over een brede selectie van electrische en acoustische gitaren. Want elke gitaar heeft weer zijn eigen sound. Voor een mooie warme sustain halen we de Gibson Les Paul uit het rek. Voor de meer funky achtige slagjes hebben we weer wat anders klaar liggen.

Bovendien heeft soundrequest toegang tot een database met duizenden gitaargeluiden en emulaties van bekende versterkers en gitaristen. Binnen een paar seconden hebben we een Erik Clapton geluid ingeladen, en even laten een ruwe punk sound. Dankzij de technologie is zelfs achteraf het geluid nog aan te passen, zonder deze opnieuw op te nemen. Soundrequest is trots op de mogelijkheid deze flexibiliteit aan te mogen bieden.

Als u een specifiek de gitaar sound van een bepaalde plaat wilt benaderen dan kan dat natuurlijk ook.

U hoeft ons alleen te laten weten om welke gitarist het gaat en om welke plaat. Dan zoeken wij de rest uit. Zo kiezen we bijvoorbeeld een Mesa Boogie versterker emulatie uit voor de Santana sound, de Fender bassman voor de surf sound, een Vox AC 30 voor de U2 sound.
Uiteraard gaat dit een stuk dieper dan we hier erop in gaan, en kunt u hier binnenkort meer over lezen in het blog van soundrequest.

De opname studio is ook voorzien van akoestische behandelingen met rockwool 221 en andere materialen die er onder andere voor zorgen dat er aan strenge kwaliteitseisen wordt voldaan. Over het algemeen realizeren beginners zich niet dat zonder een dergelijke behandeling, je weinig aan je dure aparatuur hebt, omdat het geluid dat uit de speakers komt teveel wordt vertekend door de ruimte waarin deze zich bevinden.

Natuurlijk hebben we ook voor een prettige ambiance gezorgd in onze opnamestudio, met onder andere , spotlights, artwork, inspirerende beeldjes, dit alles omdat we het belangrijk vinden dat de talenten zich op hun gemak voelen en daarmee meer intentie in hun uitvoering kunnen leggen.
Als u speciale verzoeken heeft om de sfeer voor u nog beter te maken, neemt u dan ook gerust contact met ons op.
Vaak wensen klanten en artiesten een coaching door Soundrequest, en meestal doen we ook vooraf een muziek search om de productie vooral in goede banen te leiden. We volgen de nieuwste releases en selecteren de best picks in onze spotify play list.

Aan het eind van het traject mixen we uw geluidsopname op hoogwaardige kwaliteit af. Tussendoor zijn er een aantal evaluatie momenten met de producer om ervoor te zorgen dat alles gesmeerd verloopt, en er geen misverstanden ontstaan.
Los van het muziek opnemen, kunt ook ook zangpartijen, voice overs, audioboeken podcasts en game audio laten maken. U kunt deze link bekijken waar onze stock muziek hebben geplaatst.

Soundrequest hanteert scherpe tarieven. Afhankelijk van de complexiteit van de opdracht hanteren we tarieven tussen de 30 en 50 per uur. Wij vinden dat iedereen moet toegang kunnen hebben tot een goede producer, engineer en studio. Vandaar dat we weleens een uitzondering maken.

Heeft u speciale verzoeken rondom geluidsopnames, dan kunnen we deze altijd in overleg verzorgen.
Komt u gerust een bij soundrequest langs voor een vrijblijvende consult.

 

Opnamestudio