When you're on a quest for sound, go soundrequest.nl x

karaoke muziek

karaoke muziek bestellen? Dat kan bij ons!

karaoke muziek is trending en dat is niet zo gek. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat de “cheesy image” van karaoke die veel mensen nog hebben zal vervagen, en het in de main stream belandt.

Deze trendverschuiving is mede in gang gezet door games als Singing Star, Steve-O’s Killer Karaoke-show, en nu maakt ook RTL een karaoke programma waarbij de kijkers thuis vanaf de bank kunnen meezingen.
Spotify heeft inmiddels ook allerlei apps waarmee je de songteksten van de liedjes die je afspeelt netjes in beeld ziet.
En ook op de iphone en android platforms zijn zulke apps aanwezig.

Bovendien kan je je op websites zoals www.karaokeparty.com inschrijven om online karaoke te zingen met andere liefhebbers.
Karaoke versies op youtube worden honderduizenden keren bekeken karaoke bands krijgen steeds vaker boekingen binnen.

Dit eigelijk een heel slim concept, gezien je minder bandleden nodig hebt, en een grote vermaak factor biedt aan het publiek.
Het mag duidelijk zijn dat karaoke 2 kanten heeft:
Aan de ene kant is karaoke een sociale activiteit. Dit zie je natuurlijk aan de karaoke bars, tv shows, websites, noem maar op.
Aan de andere kant is karaoke een manier om je stem en persoonlijkheid naar een publiek toe te presenteren.

Er zijn ongetwijfeld talloze zangers en zangeressen die met behulp van orkest banden een live uitvoering ter gehore brengen om ontdekt te worden.
Dit zie je op youtube of bij live shows.
Karaoke kan je dus ook enigzins beschouwen als een soort van non officiele talentenjacht.

Je kan eveneens stellen dat bij talentenshow op tv zoals the next pop idol er ook sprake is van een soort karaoke. Die term klinkt minder sjiek, dus spreekt men in dat soort gevallen vaker van een “instrumental”, of orkestband.

Het komt allemaal in feite ophetzelfde neer, en is waarschijnlijk een gevoels kwestie.
Dus of je het nu een karaoke versie, instrumentale muziek, of orkest band wilt noemen, soundrequest regelt het.

Je kan de versie gebruiken voor je live shows, youtube presentatie, of voor een gezellige avond met je vrienden. Een orkestband kan ook gemaakt worden voor speciale gelegenheden zoals bruiloften, verjaardagen jubilea en andere feesten.
U kunt dan zelf of in overleg met ons een nieuwe tekst maken specifiek gericht op de personen in kwestie. Het voordeel is dat iedereen de melodie van het lied al kent, en het dus feitelijk in 1 keer mee kan zingen.

Vragen die soundrequest vaak te horen krijgt zijn :

“Waarom kan je niet gewoon de stem wegfilteren van een bestaand nummer?  en is het nou echt nodig dat je alle instrumenten opnieuw in speelt? Dan ben toch al klaar?”

In feite is het mogelijk om een stem weg te filteren, maar daarbij filter je ook instrumenten weg die binnen hetzelfde frequentie bereik van de stem liggen. In andere woorden, je gitaren, piano, drums etc vervagen zolang dit in hetzelfde bereik ligt als de stem, en klinken onnatuurlijk. Door te filteren verwijder je ook essentiele boventonen van instrumenten die ook voor een natuurlijk sound zorgen.
Een ander aspect is dat de stem vaak leunt op instrumenten die net onder de stem liggen, en door het filteren zal de stem veel minder draagkracht zal hebben.
Het is bekend dat karaoke goedkoop kan klinken, zoals in het onderstaand voorbeeld:

Dit heeft alles te maken met het soort geluid dat is gebruikt, ook wel bekend onder de naam General Midi.
Soundrequest gaat voor topkwaliteit en gebruikt dit soort geluiden niet, tenzij ze terug komen in het origineel.

Karaoke muziek produceren is een vak apart omdat je de diepte ingaat met het uitpluizen van een liedje, en vereist een speciaal gehoor. En ook het feit dat sommige mensen perfect kunnen noten lezen, geeft geen enkele garantie dat iemand exact partijen kan naspelen. Soms zitten met meer 50 verschillende instrumenten te werken, die allemaal een bijdrage leveren aan een volle sound.

Sound Request maakt geregeld orkestbanden (ook nederlandstalig) die beschikbaar zijn op www.karaoke-versie.com en andere websites, maar ook voor particulieren. 
Dus wanneer u karaoke liedjes zoekt, dan bent u bij Soundrequest exact aan het goede adres. De orkestband wordt indien gewenst aangepast aan uw favoriete toonhoogte.
Bij aanvragen van bestaande hits geldt er altijd een 15 % kortings tarief. De prijs is competitief en varieert tussen de 150,- en 300,- euro per karaoke liedje. U kan via het contactformulier de songtitel versturen waarvan u een instrumentale versie wilt hebben, dan laten we u zo snel mogelijk weten zijn wat de prijs daarvoor is.

Tot snel!

 

 

 

karaoke muziek